• Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op
 • Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op

Wat is een midi studio controller?

Een midi studio controller is een apparaat waarmee je muziek kunt maken en produceren. Het is een soort interface tussen de computer en de muzikant. Een midi controller kan verschillende functies hebben, zoals het bedienen van software instrumenten, het regelen van opname- en afspeelfuncties en het aanpassen van effecten. Een belangrijk kenmerk van een midi studio controller is dat het gebruikmaakt van het MIDI-protocol.

Dit is een communicatieprotocol waarmee elektronische muziekinstrumenten en computers met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kun je met een midi controller bijvoorbeeld een virtueel keyboard bespelen of een virtuele drumkit bespelen.

Er zijn verschillende soorten midi controllers beschikbaar, variërend van kleine, eenvoudige controllers tot grote, uitgebreide systemen. Sommige midi controllers hebben fysieke knoppen en sliders waarmee je direct de parameters van je muzieksoftware kunt aanpassen, terwijl andere controllers voornamelijk bestaan ​​uit virtuele knoppen en schuifregelaars op een computerscherm.

Een midi studio controller is een onmisbaar hulpmiddel voor muzikanten en producers die hun workflow willen verbeteren en meer controle willen hebben over hun muziekproductie. Door de vele mogelijkheden en de flexibiliteit van midi controllers, kun je als gebruiker je creativiteit de vrije loop laten en nieuwe muziekstukken creëren.

Verschillende soorten midi controllers

Er zijn verschillende soorten midi controllers beschikbaar op de markt. Elk type heeft zijn eigen unieke functies en eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende muzikale behoeften en stijlen. Een van de meest voorkomende soorten midi dj controllers is het MIDI-keyboard. Dit type controller lijkt op een traditioneel keyboard en wordt vaak gebruikt door muzikanten die live optreden of muziek produceren.

Het MIDI-keyboard kan worden gebruikt om verschillende geluiden te produceren, variërend van piano- tot drumgeluiden. Een ander type midi controller is de pad-controller. Dit type controller is populair bij DJ's en muziekproducers die beats en ritmes creëren. De pads kunnen worden gebruikt om verschillende geluiden te triggeren en te manipuleren, waardoor het gemakkelijk is om complexe ritmes en loops te maken. Een derde type midi controller is de fader-controller.

Dit type controller wordt vaak gebruikt in studio-opstellingen en is ontworpen om het mixen van audio te vergemakkelijken. Fader-controllers hebben meestal een reeks schuifregelaars die kunnen worden gebruikt om het volume en de toonhoogte van verschillende geluiden afzonderlijk aan te passen. Tot slot is er nog de wind-controller, die speciaal is ontworpen voor muzikanten die blaasinstrumenten bespelen.

Deze controller maakt gebruik van ademhaling en luchtstroom om verschillende noten en geluiden te produceren en is een geweldige manier om traditionele blaasinstrumenten te integreren in een digitale muziekproductie. Kortom, er zijn verschillende soorten midi controllers beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende muzikale toepassingen en stijlen. Het kiezen van de juiste controller is afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren van de muzikant of producer.

Hoe werkt een midi controller?

Een midi controller is een apparaat dat wordt gebruikt om muzieksoftware aan te sturen en te bedienen. Er zijn verschillende soorten midi controllers, waaronder midi mixers en midi pads. Een midi mixer wordt gebruikt om de verschillende kanalen in een muziekprogramma te bedienen, zoals het volume en de pan.

Met een midi pad kun je verschillende geluiden en samples triggeren en bedienen. Om een dj controller te gebruiken, moet je deze eerst aansluiten op je computer of ander apparaat. Dit kan via USB of MIDI-kabels. Vervolgens moet je de software instellen om de midi controller te herkennen.

Dit wordt meestal gedaan via de instellingen van de software. Wanneer de midi controller is aangesloten en ingesteld, kun je beginnen met het bedienen van de software. Je kunt de knoppen op de controller gebruiken om verschillende functies uit te voeren, zoals het afspelen van een track of het veranderen van een effect.

De midi controller stuurt dan signalen naar de software die de gewenste acties uitvoert. Kortom, een midi controller is een handig hulpmiddel om muzieksoftware te bedienen en te besturen. Door de knoppen en pads op de controller te gebruiken, kun je gemakkelijk verschillende functies uitvoeren en zo je creativiteit de vrije loop laten.

MIDI Studio controllers

20 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief
Pagina
 1. vanvoorprijs Akai MPC One + Standalone Music Production Centre met WiFi en BT
  Special Price € 639,00 Regular Price € 799,00

  2 tot 5 werkdagen
 2. vanvoorprijs Akai MPC X MIDI Controller Special edition
  Special Price € 2.399,00 Regular Price € 2.499,00
  Niet op voorraad

  Bel of mail ons even voor de levertijd
 3. vanvoorprijs B-stock Novation Launchpad Pro MK3
  Special Price € 295,00 Regular Price € 299,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 4. vanvoorprijs Novation Circuit Tracks Groovebox
  Special Price € 365,00 Regular Price € 374,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 5. vanvoorprijs BoomTone DJ Mic 100 zangmicrofoon
  Special Price € 22,95 Regular Price € 24,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 6. Akai Professional MPC Key 61 synthesizer-toetsenbord
  Special Price € 1.549,00 Regular Price € 1.999,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 7. Plugger Studio Pocket Key 25 Midi Controler
  € 44,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 8. vanvoorprijs Denon DJ LC6000 uitbereidingscontroller
  Special Price € 617,00 Regular Price € 649,00

  2 tot 5 werkdagen
 9. vanvoorprijs Novation Launchpad Pro MK3 MIDI Controller incl Ableton Software
  Special Price € 295,00 Regular Price € 399,00

  2 tot 5 werkdagen
 10. vanvoorprijs Akai MPC One Standalone Music Production Centre
  Special Price € 739,00 Regular Price € 799,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 11. vanvoorprijs Novation Launchpad X MIDI Controller voor Ableton
  Special Price € 189,00 Regular Price € 219,00

  2 tot 5 werkdagen
 12. vanvoorprijs Novation Launchpad Mini MK3 MIDI Controller voor Ableton
  Special Price € 119,00 Regular Price € 125,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 13. vanvoorprijs Novation Launch Control XL MIDI controller
  Special Price € 169,00 Regular Price € 229,00

  2 tot 5 werkdagen
 14. vanvoorprijs Akai Force Live Performance Standalone Controller
  Special Price € 1.099,00 Regular Price € 1.299,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 15. Omnitronic FAD-9 MIDI Controller
  € 69,00

  2 tot 5 werkdagen

MIDI Studio controllers

20 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief
Pagina

Iedereen produceert op zijn eigen manier en heeft daarom ook een eigen werkwijze. Er zijn daarom veel verschillende soorten MIDI controllers op de markt waarmee je jouw software kunt aansturen. MIDI controllers kunnen voorzien zijn van pads, faders, potmeters en toggle-switches. Al deze controls zorgen ervoor dat de MIDI controller kan worden ingezet om jouw favoriete DAW of VST plugin direct kunt aansturen. Novation staat bijvoorbeeld bekend om de MIDI controllers, speciaal ontwikkeld voor Ableton. Akai daarentegen heeft bijvoorbeeld de Akai Fire welke speciaal op de markt is gebracht voor FL Studio gebruikers. MIDI controllers kunnen volledig geprogrammeerd worden naar wens zodat je deze uiteindelijk precies zo in kunt stellen zoals jij prettig vindt. MIDI controllers zorgen er hierdoor vaak voor dat je workflow nog sneller en beter wordt!

Vragen? Neem contact op met een van onze specialisten!

(0)40 - 76 000 85 sales@djstunter.nl