• Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op
 • Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op

Actieve speakers

118 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief
 1. vanvoorprijs HK Audio Polar 12 Actief PA-systeem
  Special Price € 949,00 Regular Price € 999,00
  Niet op voorraad

  Bel of mail ons even voor de levertijd
 2. vanvoorprijs Citronic CASA-15A 350W RMSActieve speaker met USB/SD en Bluetooth
  Special Price € 499,00 Regular Price € 525,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 3. SPECIALE SET PRIJS Zangset met 2 monolite speakers en draadloze microfoon
  € 898,99 Regular Price € 1.028,98

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 4. BST BMT315 Actieve 3-weg 15
  Special Price € 795,00 Regular Price € 829,00

  2 tot 5 werkdagen
 5. BST BMT312 Actieve 3-weg 12
  Special Price € 695,00 Regular Price € 729,00

  2 tot 5 werkdagen
 6. vanvoorprijs Citronic CUBA 15A Actieve 450W RMS luidspreker met DSP + Bluetooth
  Special Price € 425,00 Regular Price € 449,00

  2 tot 5 werkdagen
 7. vanvoorprijs Citronic CUBA 10A Witte Actieve 270W RMS luidspreker met DSP + Bluetooth
  Special Price € 425,00 Regular Price € 449,95

  2 tot 5 werkdagen
 8. vanvoorprijs Citronic CUBA 12A Actieve 400W RMS luidspreker met DSP + Bluetooth
  Special Price € 549,00 Regular Price € 569,99

  2 tot 5 werkdagen
 9. vanvoorprijs Citronic CUBA 10A Actieve 270W RMS luidspreker met DSP + Bluetooth
  Special Price € 409,00 Regular Price € 429,95

  2 tot 5 werkdagen
 10. vanvoorprijs Audiophony Myos 15A Actieve luidspreker 15
  Special Price € 699,00 Regular Price € 749,00

  2 tot 5 werkdagen
 11. vanvoorprijs Audiophony Myos 12A Actieve luidspreker 12
  Special Price € 579,00 Regular Price € 599,00

  2 tot 5 werkdagen
 12. vanvoorprijs Audiophony Myos 10A Actieve luidspreker 10
  Special Price € 529,00 Regular Price € 549,00

  2 tot 5 werkdagen
 13. vanvoorprijs Citronic CUBA 8A Actieve 250W RMS luidspreker met DSP + Bluetooth
  Special Price € 379,00 Regular Price € 399,99

  2 tot 5 werkdagen
 14. vanvoorprijs Qtx Quest 10A actieve luidspreker box 10" 150W RMS
  Special Price € 229,00 Regular Price € 239,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 15. vanvoorprijs BST55-2.1 Actief 2.1 geluidssysteem 1200W RMS 18
  Special Price € 1.495,00 Regular Price € 1.629,00

  2 tot 5 werkdagen

Actieve speakers

118 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief

Wat zijn actieve speakers?

Actieve speakers, ook wel bekend als actieve luidsprekers, zijn luidsprekers die zijn voorzien van een ingebouwde versterker. In tegenstelling tot passieve speakers, die een externe versterker nodig hebben om het geluidssignaal te versterken voordat het naar de luidsprekers wordt gestuurd, hebben actieve speakers de versterker al ingebouwd. Dit betekent dat actieve speakers direct kunnen worden aangesloten op audiobronnen zoals computers, smartphones, tv's of mixers, zonder dat er een aparte versterker nodig is. Ze zijn vaak handiger voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, alles-in-één oplossing voor hun geluidssysteem. Bluetooth speakers vallen ook onder de categorie actieve speakers.

actieve bluetooth speakeractieve speakermobiele geluidssystemen

Hoe kies je de beste actieve speakers?

Het kiezen van de beste actieve speakers voor jouw behoeften kan een uitdagende taak zijn, gezien het grote aantal opties op de markt. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de juiste keuze te maken:

 • Bepaal je behoeften: Overweeg waarvoor je de actieve speakers gaat gebruiken. Is het voor thuisgebruik, professioneel gebruik in een studio, live optredens, feesten, of iets anders? Dit zal helpen bij het bepalen van factoren zoals vermogen, geluidskwaliteit, draagbaarheid en connectiviteitsopties.
 • Vermogen en geluidskwaliteit: Let op het vermogen van de speakers, uitgedrukt in wattage, en de geluidskwaliteit. Hoger wattage betekent over het algemeen luider geluid, maar let ook op de helderheid, de diepte van de bas en de algemene geluidskwaliteit.
 • Grootte en draagbaarheid: Als je de speakers vaak wilt verplaatsen, let dan op het gewicht en de afmetingen. Compacte en lichtgewicht modellen zijn handig voor mobiliteit, terwijl grotere speakers vaak meer vermogen en dieper geluid bieden.
 • Connectiviteitsopties: Controleer of de speakers de juiste aansluitingen hebben voor jouw audiobronnen. Dit kunnen verschillende soorten inputs zijn, zoals RCA, XLR, 3.5mm jack, Bluetooth of draadloze connectiviteit.
 • Extra functies: Overweeg of je extra functies nodig hebt, zoals ingebouwde equalizers, DSP (Digital Signal Processing), ingebouwde mixers, afstandsbedieningen of speciale instellingen voor verschillende toepassingen.
 • Merk en betrouwbaarheid: Onderzoek verschillende merken en lees recensies om de betrouwbaarheid, duurzaamheid en klanttevredenheid te beoordelen. Bekende merken hebben vaak een goede reputatie op het gebied van geluidskwaliteit en bouwkwaliteit.

Wat zijn de Budget overwegingen bij het kopen van actieve speakers?

Door deze stappen te volgen en je behoeften zorgvuldig te evalueren, kun je de beste actieve speakers vinden die perfect aansluiten bij jouw wensen en budget.

Bij het kopen van actieve speakers is het belangrijk om rekening te houden met je budget, zodat je een goede balans vindt tussen prijs en kwaliteit. Hier zijn enkele budgetoverwegingen om in gedachten te houden:

 • Prijsklasse: Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven aan actieve speakers. Er zijn opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, variërend van instapmodellen tot high-end professionele systemen.
 • Essentiële functies: Identificeer de functies die essentieel zijn voor jouw behoeften en focus op speakers die deze bieden binnen je budget. Vermijd het betalen voor functies die je niet nodig hebt.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk verschillende merken en modellen om te beoordelen welke de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Soms bieden minder bekende merken vergelijkbare prestaties als premium merken tegen een lagere prijs.
 • Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden: Als je van plan bent om je geluidssysteem in de toekomst uit te breiden, overweeg dan om speakers te kopen die compatibel zijn met andere apparatuur en die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in een groter systeem.
 • Garantie en ondersteuning: Controleer de garantievoorwaarden en beschikbare klantenondersteuning voor de actieve speakers. Een goede garantie kan gemoedsrust bieden en eventuele problemen oplossen die zich kunnen voordoen na aankoop.

Door deze budgetoverwegingen in gedachten te houden en kritisch te evalueren wat je echt nodig hebt, kun je de juiste actieve speakers vinden die passen bij zowel je geluidsvereisten als je financiële mogelijkheden.

Wat is de ideale set actieve speakers of wat is de beste actieve speaker?

Zoals je hier boven ziet is deze vraag niet eenvoudig te beantwoorden en ligt het er helemaal aan wat je van plan bent. Wil je een mobiele set, of zelfs geen set maar een losse speaker? Ben je opzoek naar een installatieset voor zowel binnen als buiten.

We hebben voor jou al diverse sets samengesteld. Mocht je aan de hand hiervan nog vragen hebben, of wil je een andere samenstelling? laat het ons gerust weten!

Hoeveel speakers heb je nodig voor verschillende toepassingen?

Ook dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie. Een bedrijfshal vraagt om een andere samenstelling aan speakers dan thuis, mancave of cafe. Ben je op zoek naar een mobiele set bijvoorbeeld voor feesten of DJ, dan is een set met meerdere speakers en eventueel een subwoofer vaak de gekozen oplossing. Deze zijn er in allerlei samenstellingen, en ook in compacte oplossingen, waarvan het vermogen u zal verbazen!

audiophony mojo set

Handige accessoires voor actieve speakers

Handige accessoires voor bij de speakers zijn:

Wat is het verschil tussen actieve en passieve speakers?

Actieve speakers, ook wel bekend als aangedreven speakers, bevatten ingebouwde versterkers. Dit betekent dat ze rechtstreeks kunnen worden aangesloten op audiobronnen zoals mixers, computers of mediaspelers zonder dat er extra versterking nodig is. Het feit dat ze een ingebouwde versterking hebben, maakt ze over het algemeen eenvoudiger in te stellen en te gebruiken, waardoor ze een populaire keuze zijn voor consumenten en professionals die op zoek zijn naar gemak en draagbaarheid.

Passieve speakers daarentegen vereisen een externe versterker om te functioneren. Ze hebben geen ingebouwde versterking en moeten worden aangesloten op een aparte versterker om geluid te produceren. Deze traditionele luidsprekerconfiguratie is al lange tijd populair en wordt vaak gebruikt in high-end audiofiele systemen en professionele audio-opstellingen.

Hoewel de meeste buitenspeakers passieve speakers zijn komen er ook steeds meer waterproof speakers op de markt. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van actieve en passieve speakers?

Voordelen van Actieve Speakers:

 • Eenvoudige Installatie: Doordat ze ingebouwde versterkers hebben, vereisen actieve speakers geen externe versterking, wat de installatie vereenvoudigt.
 • Ruimtebesparend: Omdat er geen aparte versterker nodig is, nemen actieve speakers over het algemeen minder ruimte in beslag.
 • Geluidskwaliteit: De ingebouwde versterkers zijn vaak afgestemd op de specifieke luidsprekercomponenten, wat kan resulteren in een betere geluidskwaliteit.

Voordelen van Passieve Speakers:

 • Flexibiliteit: Passieve speakers bieden meer flexibiliteit bij het kiezen van een versterker, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de geluidsweergave aan te passen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren.
 • Upgradebaarheid: Omdat de versterker en de luidsprekers afzonderlijk worden gekocht, kunnen passieve systemen gemakkelijk worden geüpgraded of aangepast zonder de hele set te hoeven vervangen.
 • Hittebeheersing: Omdat er geen ingebouwde versterkers zijn, kunnen passieve speakers beter warmte afvoeren, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van de luidsprekercomponenten.

Waarom actieve speakers?

Actieve speakers bieden verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende toepassingen:

 • Eenvoudige installatie: Het hebben van ingebouwde versterkers betekent dat actieve speakers direct kunnen worden aangesloten op audiobronnen zonder dat er extra apparatuur nodig is. Dit maakt de installatie eenvoudiger en vereist minder bekabeling.
 • Ruimtebesparing: Doordat ze geen aparte versterker nodig hebben, nemen actieve speakers over het algemeen minder ruimte in beslag, wat handig kan zijn voor compacte installaties of thuisomgevingen waar ruimte beperkt is.
 • Gemakkelijke bediening: Omdat de versterker al is ingebouwd, is er geen noodzaak om verschillende componenten apart te configureren. Dit maakt ze gebruiksvriendelijker voor mensen die minder bekend zijn met audiotechnologie.
 • Geoptimaliseerde prestaties: De ingebouwde versterker is vaak specifiek afgestemd op de luidsprekercomponenten, waardoor een optimale geluidskwaliteit wordt gegarandeerd zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken over het matchen van versterkers en luidsprekers.
 • Portabiliteit: Actieve speakers zijn vaak lichter en gemakkelijker te verplaatsen dan passieve speakers met externe versterkers. Dit maakt ze ideaal voor situaties waar mobiliteit belangrijk is, zoals live optredens of evenementen.

Over het algemeen kunnen actieve speakers een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar gemak, ruimtebesparing en geoptimaliseerde prestaties zonder de noodzaak van extra apparatuur.

Het grote voordeel van actieve speakers is het feit dat deze speakers voorzien zijn van een ingebouwde versterker welke perfect is afgestemd op de luidsprekers. Je hebt dus altijd optimaal rendement en een zeer hoge geluidskwaliteit.

Je sluit actieve speakers rechtstreeks aan op je mengpaneel, DJ controller of live mixer. Actieve speakers zijn ideaal voor drive-inn shows, cafe’s, restaurants en andere horeca gelegenheden.

In veel gevallen kun je ook meerdere actieve speakers aan elkaar doorlussen waardoor je jouw speaker installatie gemakkelijk kunt uitbreiden. Het prijsverschil tussen actieve en passieve speakers is tegenwoordig ook een stuk kleiner waardoor deze perfect zijn voor ieder budget!

Hoe herken je actieve speakers?

Het herkennen van een actieve speaker kan vrij eenvoudig zijn als je weet waar je op moet letten. Hier zijn een paar manieren om een actieve speaker te herkennen:

 • Ingebouwde versterker: Een van de meest voor de hand liggende kenmerken van een actieve speaker is dat deze een ingebouwde versterker heeft. Dit betekent dat er geen aparte versterker nodig is om de luidspreker aan te drijven. Vaak is de versterker zichtbaar als een extra component binnen de behuizing van de luidspreker.
 • Aansluitingen: Actieve speakers hebben meestal extra aansluitingen naast de standaard luidsprekeraansluitingen. Deze extra aansluitingen kunnen onder meer een stroomaansluiting en ingangen voor audiobronnen zoals RCA, XLR, TRS of draadloze verbindingen omvatten. De aanwezigheid van deze extra aansluitingen duidt op de ingebouwde versterker.
 • Bedieningsknoppen: Actieve speakers hebben vaak bedieningsknoppen of knoppen op de behuizing, die verschillende functies kunnen regelen, zoals volume, equalizer-instellingen, ingangsniveaus, enzovoort. De aanwezigheid van deze bedieningselementen is een indicatie dat de luidspreker actief is.

Door op deze kenmerken te letten, kun je vrij gemakkelijk een actieve speaker identificeren en onderscheiden van een passieve speaker.

achterkant actieve speaker

Kun je actieve speakers op een versterker aansluiten?

Nee, actieve speakers hebben al een ingebouwde versterker, dus het is niet nodig om ze op een externe versterker aan te sluiten. In feite zou het aansluiten van actieve speakers op een versterker niet alleen overbodig zijn, maar het zou ook kunnen leiden tot problemen zoals signaalvervorming of beschadiging van de luidsprekers.

In plaats daarvan sluit je actieve speakers rechtstreeks aan op een audiobron zoals een mixer, computer, smartphone, of ander afspeelapparaat dat een audiosignaal kan produceren. Dit kan via verschillende soorten aansluitingen zoals RCA, XLR, TRS, of zelfs draadloze verbindingen, afhankelijk van de beschikbare opties op zowel de luidspreker als de audiobron.

Het voordeel van actieve speakers is juist dat ze alles hebben wat ze nodig hebben om geluid te produceren in één enkele behuizing, inclusief de versterker. Dit maakt ze gemakkelijker te installeren en te gebruiken, vooral in situaties waarin ruimte beperkt is of waar mobiliteit belangrijk is, zoals bij live optredens of evenementen.

Vragen? Neem contact op met een van onze specialisten!

(0)40 - 76 000 85 sales@djstunter.nl