• Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op
 • Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op

 • Ik wil graag een DJ-controller aanschaffen, maar wat heb ik nodig?

  Wanneer je een DJ-controller wilt aangeschaffen is het van belang om te weten wat je ermee wilt gaan doen. Uiteraard is de prijsklasse belangrijk, maar de functionaliteit is hetgeen wat ervoor zorgt of je je creativiteit volledig kunt gebruiken of niet. Begin je net met draaien is een controller met de basis functies voldoende om het onder de knie te krijgen. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld een Numark Partymix, Hercules DJ Control Compact. Wanneer je nog meer controle over je muziek wilt hebben zul je moeten kijken naar een uitgebreidere controller die voorzien is van meerdere functies zoals bijvoorbeeld extra effecten, multiple hotcues en looppunten en een uitgebreide sampler functie. Controllers die in dit segment passen zijn bijvoorbeeld de Numark Mixtrack Pro 3, de Platinum DJ Controller, de NVII en de Beatmix 2. Uiteraard is het mogelijk om zelfs nog een stapje hoger te gaan en de meest professionele controllers aan te schaffen van Pioneer DJ, Native Instruments en Denon.

  Naast een goede controller is het ook belangrijk om een goede set monitor speakers te hebben en een hoofdtelefoon om ervoor te zorgen dat je mix goed wordt weergegeven en dat je tracks kunt voorbeluisteren voordat je deze in je mix gooit. 

 • Welke DJ-software is het meest geschikt voor mij?

  Veel controllers worden geleverd met software. Met ieder software pakket is het mogelijk om te mixen uiteraard, maar het ene programma zal net wat anders werken dan de andere en meer of minder functies bevatten. De meest gebruikte programma's door professionele DJ's zijn Serato DJ, Traktor en Pioneer's Rekordbox DJ. Met deze software heb je eindeloze mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. De meeste controller krijgen een standaard instapversie van deze software meegeleverd. Deze bevat alle basis functionaliteit om aan de slag te kunnen met je controller. Wil je meer opties? Dan is het altijd mogelijk om de software te upgraden naar een uitgebreidere en professionelere versie. 

 • Ik wil monitor speakers kopen, maar welk formaat moet ik nemen?

  Een van de belangrijkste factoren om het benodigde formaat speakers te bepalen is de grootte van de ruimte waar deze in geplaatst zullen worden. In een kleine ruimte is het verstandig om een kleinere speaker te plaatsten zoals bijvoorbeeld de KRK RP5, KRK RP6, Yamaha HS5 of de M-Audio BX5. Wanneer je te grote speakers plaatsts in een kleine ruimte zal het geluid gaan resoneren wat de geluidsweergave niet ten goede komt. Uiteraard hebben 5 inch speakers wel een lager vermogen en minder diepe bassweergave dan grotere speakers. Heb je een grotere ruimte, dan is het verstandig om te kijken naar wat grotere monitor speakers. Deze hebben meer vermogen en een grotere woofer waardoor de bass frequentie lager kan worden weergegeven. De speakers die geschikt zijn voor wat grotere ruimtes zijn bijvoorbeeld de KRK RP8, de Yamaha HS7, de Yamaha HS8 en de Pioneer S-DJ80X.

 • Waar zijn Hotcues voor op een Dj controller / Mediaplayer?

  Met Hotcues kun je bepaalde punten in tracks markeren waardoor je met 1 druk op de knop (een hotcue knop) vanaf dat punt de track kan laten spelen. Hierdoor kun je tijdens je DJ-set een nummer live remixen en ervoor zorgen dat je liveset nog dynamischer en interessanter wordt voor het publiek.

   

 • Waar wordt een equalizer voor gebruikt op een mixer?

  De equalizer (ook wel EQ genoemd) wordt gebruikt om het geluid van een track te bewerken. Over het algemeen hebben de meeste mixers een 3-bands EQ, bestaande uit Treble (hoge tonen), Mid (midden tonen) en Bass (lage tonen).
  Door bijvoorbeeld de Bass uit een nummer te draaien geef je ruimte om bijvoorbeeld de beat van een nieuwe track erin te mixen. Daarnaast kun je ook door middel van de equalizer extra spanning geven aan bijvoorbeeld een opbouw van een track, waardoor deze nog meer energie meekrijgt wanneer de 'drop' erin komt.

   

 • Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een 8" inch speaker en een 15" inch speaker?

  Naast het formaat van de speaker is er ook veel verschil in de klank van de speaker. Het is namelijk zo, dat wanneer een speaker groter is, dat deze ook een diepere en krachtigere bassweergave heeft. Met een grotere speaker (bijvoorbeeld de QK15PA, Port12VHF-BT, Port15VHF-BT en Party-15-LED) is het dus mogelijk om lagere frequenties te produceren dan met een kleine compacte speaker.
  Het voordeel van een kleinere speaker (zoals bijvoorbeeld de Groove 210, Port8VHF-BT en de QR10PABT) is natuurlijk dat deze lichter is qua gewicht. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te vervoeren. Wanneer je een speaker kiest, neem dan vooral in overweging waarvoor je de speaker wilt gaan gebruiken en wat de belangrijkste opties voor je zijn! 

   

 • Is de hoeveelheid Watt belangrijk wanneer ik een speaker aanschaf?

  Veel mensen staren zich blind op het hoeveelheid Watt wanneer ze een speaker willen kopen. Bij speakers wordt over het algemeen vermeld wat het maximale (piek) en het continu (rms) vermogen is. Het piek vermogen wil veelal niet veel zeggen, het belangrijkste is het RMS vermogen van een speaker. Dat is namelijk het vermogen dat de speaker continu aankan. Fabrikanten promoten speakers vaak met hele hoge wattages welke daadwerkelijk de maximale piek vermogens zijn.

  Kijk daarom altijd naar het RMS vermogen. Uiteraard zal een speaker met meer Watt een harder geluid produceren dan een speaker met minder Watt. Daarom is het afhankelijk van hetgeen waarvoor je de speaker wilt gaan gebruiken, om te beslissen welke speaker voor jou het beste geschikt is.