• Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op
 • Werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 • 2 jaar garantie op al onze producten
 • Onze winkel in Valkenswaard
 • Advies nodig? +31 (0)40 76 000 85
 • Vragen? Neem contact op

Mengpanelen

71 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief
 1. vanvoorprijs Citronic CSP-714 stage mixer met versterker 700W
  Special Price € 519,00 Regular Price € 524,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 2. vanvoorprijs Citronic CSM-6 mixer met USB/Bluetooth en Delay effect
  Special Price € 99,95 Regular Price € 109,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 3. vanvoorprijs JB Systems KM 4.1 4 kanaals karaoke mixer met echokamer
  Special Price € 135,00 Regular Price € 154,99

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 4. vanvoorprijs Alto Truemix 800 8 kanaals 8mixer met USB, BT en Alesis Multi-FX
  Special Price € 179,00 Regular Price € 189,00

  2 tot 5 werkdagen
 5. vanvoorprijs Citronic CSP-410 stage mixer met versterker 400W
  Special Price € 379,00 Regular Price € 399,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 6. vanvoorprijs Ibiza Sound DJM102-BT 6-kanaals mixer met effecten en BT/USB speler
  Special Price € 209,00 Regular Price € 229,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 7. vanvoorprijs Numark M6 USB Total Black DJ Mixer
  Special Price € 269,00 Regular Price € 299,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 8. Omnitronic XO-300 actieve crossover
  € 114,95

  2 tot 5 werkdagen
 9. vanvoorprijs Alto Truemix 600 6 kanaals analoge mixer met USB en BT
  Special Price € 119,00 Regular Price € 129,00

  2 tot 5 werkdagen
 10. vanvoorprijs Citronic CSP-408 stage mixer met versterker 400W
  Special Price € 349,95 Regular Price € 364,95

  2 tot 5 werkdagen
 11. vanvoorprijs Citronic ML622 1U 6x microfoon 2x lijn 19
  Special Price € 199,95 Regular Price € 219,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 12. vanvoorprijs Citronic CSD-8 compacte mixer met Bluetooth en DSP effecten
  Special Price € 149,00 Regular Price € 154,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 13. vanvoorprijs Clever Acoustics Z122 Audio mixer
  Special Price € 174,00 Regular Price € 194,00

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
 14. vanvoorprijs Alto Truemix 500 5 kanaals analoge mixer met USB
  Special Price € 79,00 Regular Price € 89,00

  2 tot 5 werkdagen
 15. vanvoorprijs Citronic ML432 1U 4x microfoon 3x lijn 19
  Special Price € 169,95 Regular Price € 179,95

  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Mengpanelen

71 producten

Sorteer Oplopend
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filteren Geen filters actief

Wil je muziek, instrumenten of vocalen met elkaar mixen? Dan is een mengpaneel de juiste keuze! Dan heb je sowieso een mengpaneel nodig.

Een mengpaneel kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt! Of je nu een DJ bent of een live-muzikant, het geluid zal ten alle tijden goed afgesteld moeten worden middels een mengpaneel of DJ mixer. Ook kan het zijn dat je meerdere zones hebt in je café, restaurant of andere horecagelegenheid. In deze gevallen heb je speciale zone mengpanelen beschikbaar! Ook wanneer je een rack hebt waarin je een mengpaneel in kunt bouwen, zijn er speciale modellen beschikbaar die daar voor ontwikkeld zijn. Naast DJ Mixers zijn er ook Live mixers, deze zijn verkrijgbaar in zowel passieve als actieve (met ingebouwde versterker) varianten. Mengpanelen die worden gebruikt voor live toepassingen hebben vaak meer kanalen dan een standaard DJ mixer, dit omdat deze onder andere gebruikt worden voor het mixen van bijvoorbeeld complete bands.

Wat is het verschillen tussen een DJ mixer en een live mixer?

Een mengpaneel, ook wel bekend als een mixer, is een apparaat dat wordt gebruikt om verschillende audio-ingangen te combineren en aan te passen. Er zijn verschillende soorten mixers, waaronder DJ mixers en live mixers. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten mixers is het doel waarvoor ze worden gebruikt. DJ mixers worden voornamelijk gebruikt door disc jockeys om muziek te mixen en te remixen, terwijl live mixers worden gebruikt om het geluid van een live optreden te mixen.

Een DJ mixer heeft vaak extra functies die specifiek zijn ontworpen voor het mixen van muziek. Zo hebben ze vaak ingebouwde effecten zoals echo, flanger en reverb. Ook hebben ze vaak een crossfader waarmee de DJ naadloos kan overschakelen tussen twee nummers. Daarnaast hebben DJ mixers vaak extra ingangen voor bijvoorbeeld een microfoon of een drumcomputer.

Een live mixer daarentegen is ontworpen om het geluid van een live optreden te mixen. Live mixers hebben vaak meer kanalen dan DJ mixers, omdat ze alle instrumenten en microfoons moeten kunnen mixen. Ook hebben ze vaak een equalizer waarmee de geluidstechnicus het geluid van elk instrument of elke microfoon individueel kan aanpassen. Live mixers hebben vaak minder ingebouwde effecten dan DJ mixers, omdat deze effecten vaak tijdens het optreden worden toegevoegd door een externe effectprocessor.

Er zijn ook mini mengpanelen op de markt die geschikt zijn voor kleinere evenementen en thuisgebruik. Een mini mengpaneel heeft vaak minder kanalen dan reguliere mixers en hebben meestal geen ingebouwde effecten. Ze zijn echter wel handig in gebruik omdat ze compact en draagbaar zijn.

Kortom, het verschil tussen een DJ mixer en een live mixer zit hem voornamelijk in het doel waarvoor ze worden gebruikt en de extra functies die ze hebben. Een DJ mixer is ontworpen voor het mixen van muziek en heeft vaak extra functies zoals effecten en een crossfader. Een live mixer is ontworpen om het geluid van een live optreden te mixen en heeft vaak meer kanalen en een equalizer. Mini mengpanelen zijn geschikt voor kleinere evenementen en thuisgebruik en zijn compact en draagbaar.

Wat is een mengpaneel?

Een mengpaneel is een apparaat waarmee je verschillende geluidsbronnen kunt mixen en aanpassen. Het is een onmisbaar instrument voor iedereen die zich bezighoudt met muziekproductie of live-optredens. Het mengpaneel bestaat uit verschillende kanalen, waarop je bijvoorbeeld microfoons, instrumenten of afspeelapparatuur kunt aansluiten.

Elk kanaal heeft zijn eigen regelaars, waarmee je het volume, de toon en andere eigenschappen van het geluid kunt aanpassen. Daarnaast hebben mengpanelen vaak ook effecten zoals reverb, delay en equalizers om het geluid verder te bewerken. Het mengpaneel is dus een essentieel onderdeel van elke professionele audio-installatie.

Welke belangrijke functies hebben mengpanelen?

Een (mini) mengpaneel is een essentieel hulpmiddel voor elke geluidstechnicus. Het biedt verschillende functies die nodig zijn om het geluid van verschillende bronnen te mixen en te optimaliseren.

Het eerste belangrijke blok in een mengpaneel is de input sectie. Hiermee kun je verschillende geluidsbronnen aansluiten, zoals microfoons, instrumenten en cd-spelers. De meeste mengpanelen hebben verschillende soorten inputs, zoals XLR, jack en RCA.

Een tweede belangrijke functie van een mengpaneel is de equalizer. Hiermee kun je het geluid van elke input afzonderlijk aanpassen en optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om frequenties die storend zijn te verminderen of om bepaalde frequenties te benadrukken.

Een derde belangrijk blok is de fader sectie. Hiermee kun je het volume van elke input afzonderlijk regelen. Door de faders op de juiste manier te gebruiken, kun je het geluid van de verschillende inputs mixen en balanceren.

Een vierde belangrijke functie van een mengpaneel is de effecten sectie. Hiermee kun je verschillende effecten toevoegen aan het geluid, zoals echo, reverb en chorus. Dit kan het geluid nog interessanter maken en zorgen voor een professionele klank.

Tot slot is er nog de uitgang sectie. Hiermee kun je het gemixte geluid naar verschillende uitgangen sturen, zoals speakers, opnameapparatuur en monitors. Het is belangrijk om de juiste uitgangen te gebruiken om het geluid op de juiste manier te verspreiden.

Kortom hebben mengpanelen verschillende belangrijke functies die nodig zijn om een professionele en gebalanceerde klank te creëren.

Vragen? Neem contact op met een van onze specialisten!

(0)40 - 76 000 85 sales@djstunter.nl