• Voor 23.59 besteld?
  Morgen gratis in huis!
 • 2 jaar garantie
  Op al onze producten
 • Advies nodig?
  +31(0)40 - 76 000 85

Blog categorieen • gratis verzending
  bij orders vanaf €50,-
 • werkdagen voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • slechts 5km van de
  Belgische grens
 • 2 jaar garantie
  op al onze producten
 • laagste prijs garantie
  op het hele assortiment
 • showroom met 1000 m2 magazijn

Hoe werkt een 100V luidsprekersysteem?

Hoe werkt een 100V luidsprekersysteem?
Gepubliceerd: 21-05-2021

Standaard 100V-lijnopstelling:

Voor veel toepassingen is het nodig om veel luidsprekers met een enkele versterker te laten werken, waardoor er meer dekking is voor meerdere ruimtes of voor een bepaald gebied. Constante spanningssystemen (meestal 100V-lijn) gebruiken een transformator in de versterker om de uitvoer om te zetten in hoge impedantie en een overeenkomstige transformator in elke luidspreker om het vereiste vermogen van de versterker af te tappen.

In theorie maakt dit het mogelijk dat een groot aantal luidsprekers wordt aangestuurd door één versterker, zolang het totale vermogen dat door de luidsprekers wordt afgetapt binnen de uitgangscapaciteit van de versterker ligt (meestal 90% van de maximale nominale uitgang van de versterker).

100V lijnopstelling met verschillende vermogens

Bovendien kunnen de transformatoren in elke luidspreker aftakkingen hebben op verschillende punten langs de primaire spoel, die effectief verschillende Wattages van de versterker trekken. Een luidspreker van 10 W kan bijvoorbeeld ook instellingen hebben voor 5W of 2,5W.
 
De luidsprekeruitgang kan ook worden gevarieerd met behulp van op afstand bediende volumeregelaars, die bekend staan ​​als verzwakkers, maar deze moeten worden beschouwd als op hun maximale volume-uitvoer bij het kiezen van een versterker om de luidsprekers aan te sturen.

 

Uitgebreide 100V-lijnopstelling

Als er meer luidsprekers nodig zijn dan 90% van de maximale uitgang van de 100V-versterker, kan een slave-versterker worden gebruikt om deze aan te sturen.
 
De slave-versterker is eenvoudigweg verbonden met de lijnuitgang van de hoofdversterker, waaraan een andere reeks luidsprekers is gekoppeld, op dezelfde manier als de luidspreker van de hoofdversterker.

 

Categorieën: Producten
  

Navigatie